Kvikklunsj kan også spises innendørs! Med 169 dager igjen til stortingsvalget, samlet Holder de ord seg til Påskathon på Mesh for å gi nettsiden et skikkelig løft. Her er noe av det vi har gjort:

Komplett datasett fra 2009

Lagt inn komplett datasett over alle avstemninger fra 2009 og fram til dags dato. Dette har vi jobbet med i mange måneder, og det har krevd sammenkobling av ulike datasett, feilsøking og kvalitetssjekk av avstemninger og forslagstekster. Nå har vi et mer komplett datasett enn Stortinget! 

Les mer i denne bloggposten.

Se om partiene holder ord

Vi har publisert ny funksjonalitet på  Holderdeord.no  som gjør det enkelt å sjekke om partiene har stemt i tråd med sine valgløfter. Nettsiden har lenge vist hva partiene har stemt på tvers av mange avstemninger i en sak. Det nye er at partienes løfter fra partiprogrammene også er koblet til å være enten for eller mot en sak. Sammen med  stemmegivning står det nå også om partiet har holdt ord eller ikke i saken.
Forutsetningen for å gjøre denne koblingen er at partiet har løfter i partiprogrammet som direkte kan knyttes til saken. Der partiene har beslektede løfter som ikke direkte kan sies å være for eller mot saken, er disse også lagt inn i saken som bakgrunnsinformasjon.  For regjeringspartiene inkluderer Holder de ord i tillegg til partiprogrammene også løfter fra regjeringserklæringen.

Formålet med dette er å gjøre det enklere for velgerne å følge opp hva politikerne. I partiprogrammene  presenterer partiene hvordan de vil bruke makten dersom de får velgernes gunst, og med det en forpliktelse ovenfor velgerne. 

Vi ønsker ikke å  ta politikerne eller partiene, og det kan finnes gode årsaker til at man ikke har holdt valgløfter, for eksempel et inngått kompromiss, eller at man har endret mening i en sak. Vi har derfor også lagt inn anledning for partiene til å forklare sin stemmegivning i alle saker, noe som vil rulles ut rett over påske.

Bedre design

Vi har jobbet videre med designet på nettsiden for å gjøre det enklere og morsommere å følge med på politikken. Blant annet har forsiden  nå fått et utvalg av saker med samme tag, som gir et bredere inntrykk av hva som finnes av informasjon rundt en sak.

oversikten over saker er det nå også lagt inn ingresser, og siden har fått et visuelt løft. Her kan man bla seg gjennom tag etter tag og finne frem til saker man interesserer seg for.

Sakene på Holder de ord er satt sammen av mange avstemninger fra Stortinget. Vi har forbedret siden som viser alle avstemningene i en sak , og det er nå enklere å få oversikt over utbryterstemmer. Ved å trykke på partiene får man opp hva hver enkelt representant har stemt. 

Sidene for representanter og partier har også fått et kraftig løft. Det er nå enklere å se hva de har stemt i forskjellige saker, og vi har også lagt inn Twitter-kontoer til de representantene som har det. 

Mange nye saker

Vi har laget mange nye saker, for eksempel om oljeboring i Lofoten , monarkiets fremtid , og innføring av bevillingsordning for salg av tobakk . Nå har vi 71 saker som dekker mange politiske områder, men vi jobber kontinuerlig med å legge til analyser av flere saker. 

Og mange usynlige ting...

I tillegg til tingene over, har vi også jobbet med å kategorisere SVs partiprogram for perioden 2013-17, som er det første i vårens rekke av nye programmer. Vi har halvert tiden som brukes på å bygge og teste applikasjonen etter en kodeendring, dette gjør at vi kan få ut endringer enda raskere.  I tillegg har vi jobbet med endringer backend knyttet til analysesystemet, konseptualisering av nye tjenester, og mye annet. 

Hva synes du?

Vi vil gjerne høre hva du synes om endringene? Holderdeord.no er kontinuerlig under utvikling og vi vil gjerne vite hva vi bør gjøre bedre eller annerledes. Send oss en epost på kontakt@holderdeord.no eller kontakt oss på Facebook eller Twitter . Eller bli den første som kommenterer på bloggen vår!