På NRKs valgstudio i kveld diskuterte Helga Pedersen (Ap) og Anders Anundsen (FrP) frihet og forbud. Her er en oversikt over hva partiene har stemt om tre eksisterende og nye forbud på Stortinget siste fire år.

Tillate proffboksing

Proffboksing er i dag forbudt i Norge, og begrunnelsen har vært faren for alvorlig fysisk skade på utøverne. FrP, Høyre og KrF har fremmet forslag på Stortinget om å oppheve dette forbudet. Her er hvordan partiene har stemt.

Laster innhold fra Holder de ord

Søndagsåpne butikker

I dag er det kun tillatt å holde åpent på søndag dersom butikkens areal ikke er større enn 100 kvadratmeter (samt enkelte andre unntak). De siste fire årene har det vært sju avstemninger på Stortinget om å endre på dette regelverket.

Laster innhold fra Holder de ord

Religiøse hodeplagg 

Stortinget har også behandlet forslag om å forby ulike religiøse hodeplagg og antrekk, både i det generelt i det offentlige rom, og for spesielle yrker (dommere, forsvarspersonnel). Her er oversikten over hva partiene har stemt.

Laster innhold fra Holder de ord