Er du en utvikler eller designer som har lyst på en hobby hvor du kan eksperimentere med teknologi og åpne data?

Holder de ord består av en god miks av folk med kompetanse innen programmering, design, statsvitenskap, økonomi og journalistikk. Det vi har til felles er vår samfunnsinteresse, og et ønske om engasjere oss politisk uten å være del av et politisk parti.

Åpne data, journalistikk, samfunnsvitenskap

Du

Du har gjerne litt tid til overs og et overskudd som du kan dele med oss. De mest dedikerte blant oss møtes hver tirsdag, men det er innafor å møte sjeldnere, f.eks. til våre jevnlige arbeidshelger / hackatons.

Kanskje har du lyst til å ha et prosjekt hvor du kan jobbe med litt annen teknologi enn i det daglige. Tjenesten tale.holderdeord.no som vi lanserte i sommer er skrevet i Node.js / ES6 / React, og vi snuser på GraphQL / Relay for fremtidige prosjekter. Andre steder bruker vi Ruby on Rails, Elasticsearch og PostgreSQL. Det viktigste er likevel ikke hvilke verktøy du kan, men at du liker ideen om å bruke teknologi for å gjøre demokratiet bedre.

Vi trenger også folk som er gode på UX / design. Om du brenner for gode brukeropplevelser og solid design er mangel på programmeringserfaring ingen hindring.

Vi vil lage tjenester som er forståelige og innbydende for alle. Data er ikke nok i seg selv. Det aller viktigste er derfor at du ønsker å bygge gode fortellinger rundt data som gir mening for folk.

Oss

Holder de ord er en partipolitisk uavhengig organisasjon som jobber for å gi folk større oversikt og innflytelse over politikken. Dette gjør vi gjennom digitale verktøy.

Vi er en prinsipiell tilhenger av mer gjennomsiktigte politiske beslutninger, åpne data og åpen kildekode. Våre tjenester er bygget på Stortingets APIer og koden er tilgjengelig for alle.

Vår database er en gullgruve av data om norsk politikk, med over 13 000 politiske løfter, 6 000 avstemninger og 220 000 innlegg. Og det er bare begynnelsen.

Konkret produktutvikling

Vi er i gang med å lage en applikasjon for statsbudsjettet - det mest ugjennomtrengelige men også viktigste politiske dokumentet i Norge. Ønsket er å lage noe som gjør det enkelt for folk å sjekke hva slags politiske føringer ligger i regjeringens statsbudsjett og opposisjonens alternative statsbudsjett.

Interessert?

Kontakt Jari eller Tiina.